Kérjen visszahívást az Önhöz legközelebb eső szőrtelenítő szalonból!

visszahívás

Szőrtelenítés gyantával

Az egyik legelterjedtebb szőrtelenítési módszerek közé tartozik a gyantázás. Szőr növekedését részben meggátolja, azonban nem teszi tartósan véglegessé. Elgyengülhetnek a szőrszálak , így könnyebben kialakulhat gyulladás, amint a szőr nem tud kitörni a hám alól, így alatta kezd további növekedni. Azonban ez súlyosabbá is válhat ha valaki nem kezeli ki. A folyamatos gyantázás , folyamatos szőrnövekedést hoz maga után. Sokan azt tapasztalják, hogy ritkul a „szőrük” azonban ez csak egy látszólagos , helyenként megjelenő foltosodás. Ha tényleg tartós állapotot szeretnénk elérni, válasszuk a fénykezelések közé tartozó IPL technológiát, mellyel több évre is megszüntethető a szőrök növekedése.

A gyantázás maga, elég körülményes eljárás. Sok időt és fájdalmat kíván maga után. Nem beszélve az allergiás reakciók kialakulását is beleértve. Mivel egy olyan anyagot teszünk a bőrünkre , amely mindenféle hatóanyagot tartalmazhat sose lehet tudni mikor alakul ki ez az állapot.

Persze vannak már érzékeny bőrre kialakított gyanták, de a bőrirritáció attól függetlenül is fennáll, mivel egy elég durva beavatkozásról beszélünk. Maga a szőrszálak kihúzása is egy fájdalommal jár, illetve a gyanta eltávolítása a bőrfelületről is egy tépő érzést von maga után. Amivel sajnos a felsőhámréteget is eltávolítjuk akarva akaratlanul. Ez azonban nem probléma, mert gyorsan regenerálódik a bőr szerkezete, de ha nem szakszerűen van gyantáztatva, súlyosabb bőrfelület eltávolítást is elvégezhetünk magunkon, ami viszont nem minden esetben gyógyul károsodás nélkül.

Tehát összességében hátrányai a gyantázásnak :

  • nem tudjuk 2- 3 hétnél hosszabb időre megszüntetni a növekedést
  • körülményes eljárás
  • fájdalmas
  • allergizálhat

Érdemes kipróbálni az újabb módszereket, mint pl. az IPL technológiát. Ez sokkal gyorsabb, kevés fájdalommal járó, hatékonyabb , tartósabb és egyszerűbb szőrtelenítési módszer.
Bárki használhatja, akinek sötét szőre és világos bőre van, mert a fény senkinek nem lesz rossz hatással a szervezetére.
Szőrszálak hullása teljesen fájdalommentes, szinte észre sem vehető, mivel a kezelést követő 2 hétben magától fognak kihullani a szőrtüszőkből. Pár kezelést követően megszünik a hagymácskák, mátrix sejtek újra termelődése és nem képződik új szőrszál sem.

Kérjen visszahívást az Önhöz legközelebb eső szőrtelenítő szalonból!

visszahívás